Uporabniške straniKošarica artiklovPošljite e-mailDodaj med priljubljene

Brošura Pedagoški programi 2021/2022

V preteklih dveh letih smo se vsi znašli v negotovih razmerah, ko nam je epidemija Covid-19 narekovala življenje. Pogoji delovanja so se spreminjali in z njimi tudi delo šol ter muzejev. Šolske stavbe so nekaj časa samevale, učenci so se preselili na splet, učitelji pa so se izučili v uporabi najrazličnejših digitalnih orodij. V Slovenskem šolskem muzeju je dogajanje teklo svojo pot in ob koncu šolskega leta 2020/21 je bil muzej poln starih šolskih predmetov, darov naših obiskovalcev, ki so med epidemijo pridno pospravljali podstrešja. Muzealci smo se urili v spletnih druženjih in nastal je naš prvi virtualni program.


Čeprav se je virtualna učna ura pokazala za precej uporabno predvsem za bolj oddaljene šole, smo si vsi, tako šole kot muzej, srčno želeli, da se ponovno srečamo v živo. Pristnega osebnega stika ni mogla nadomestiti nobena računalniška predstavitev niti sodobna tehnična oprema.

Z vznemirjenjem smo pričakali ponovno odprtje in se veselili vseh skupin, ki jim je uspelo priti na obisk. Čeprav se še vedno skrivamo za maskami, si vestno razkužujemo roke, odpiramo okna in se družimo v manjših skupinah, je Slovenski šolski muzej ponovno zaživel in zadihal skupaj s svojimi najštevilčnejšimi obiskovalci – šolarji.

 

Veselimo se vašega obiska, virtualnega ali resničnega!

Sodelavci Slovenskega šolskega muzeja

 
prijavi se na novice
išči po strani
Slovenski šolski muzej
Plečnikov trg 1, 1000, Slovenija,
e-pošta: solski.muzej@guest.arnes.si,
telefon: +386 01/251-30-24 (uprava),
+386 01/251-31-27 (kustosi),
+386 01/251-31-63 (knjižnica)
Produkcija: Spletne rešitve Sloway