Uporabniške straniKošarica artiklovPošljite e-mailDodaj med priljubljene

Brošura Pedagoški programi 2020/2021

 

Leto 2020 je zamajalo naš ustaljeni način življenja. Z epidemijo covida-19 od marca naprej nič več ni tako, kot je bilo prej. Šole so brez učencev in učiteljev postale le neme šolske stavbe. V muzejih je brez obiskovalcev zavladala čudna tišina in zdelo se je, kot da zanimivi muzejski eksponati kar ne morejo razumeti, da jih nihče več ne pogleda. Življenje je našlo druge, virtualne poti. Šola je potekala prek spleta, muzeji so na ogled ponujali različne vsebine na svojih spletnih straneh. Vendar je ravno to dejstvo prineslo bistveno spoznanje: marsikaj se da naučiti in spoznati prek spleta, a življenje »v živo« je neprecenljivo. Tako zelo jasno se je pokazalo to, kar v Slovenskem šolskem muzeju poudarjamo že dolgo, namreč, da šola ni le učenje in nabiranje znanja, šola je preplet različnih medosebnih odnosov in doživetij, ki zaznamujejo otrokovo življenje in oblikujejo osebnost.

 

V zgodovini so različne nalezljive bolezni, rekli so jim tudi »kužljive bolezni«, povzročile, da so morale šole za krajši ali nekoliko daljši čas zapreti svoja vrata. Zato so v šolah vedno znova učili, kako pomembna je higiena. Te vsebine, ki jih že nekaj časa predstavljamo v Slovenskem šolskem muzeju, postajajo znova zelo aktualne. Zanimive pa so tudi vse druge vsebine, ki vam jih, dragi obiskovalci, predstavljamo v knjižici pedagoških programov v Slovenskem šolskem muzeju za šolsko leto 2020/21.

 

Želimo si, da bi vas naš program pritegnil in navdušil, da se boste spet z veseljem vračali k nam ali pa morda prvič prestopili naš prag. V Slovenskem šolskem muzeju bomo upoštevali ustrezna zdravstvena navodila in vam tako zagotovili varen obisk.

 

Veselimo se, da spet pogledamo drug drugemu v oči in vas pozdravimo:

»Dobrodošli v Slovenskem

šolskem muzeju!«

 
prijavi se na novice
išči po strani
Slovenski šolski muzej
Plečnikov trg 1, 1000, Slovenija,
e-pošta: solski.muzej@guest.arnes.si,
telefon: +386 01/251-30-24 (uprava),
+386 01/251-31-27 (kustosi),
+386 01/251-31-63 (knjižnica)
Produkcija: Spletne rešitve Sloway