Uporabniške straniKošarica artiklovPošljite e-mailDodaj med priljubljene

Ta veseli dan kulture, 3.12.2013

"Ta veseli dan kulture" vas 3. decembra brezplačno vabi v ljubljanske kulturne hrame.

 

Že veste kaj boste počeli v torek, 3.12.2013?
Slovenski šolski muzej je za vas pripravil pester program,
ki se prične ob 14. uri in bo trajal do 19. ure

 

Vstop na vse dogodke in oglede bo prost.


 

9.00 - 19.00 Ogled stalne in občasnih razstav 
Stalna razstava Razvoj šolstva na Slovenskem z izbranimi predmeti, fotografijami, učbeniki, dokumenti šolskimi zakoni, predpisi in odloki ter šolskim in pedagoškim časopisjem opozarja na najbolj pomembne dogodke v šolski zgodovini. 

Občasne razstave:
- Pišem, torej sem! Šolska pisala in opismenjevanje skozi čas.
- Slikanica, moja prva knjiga, Razstava o slovenski slikanici.

 

PROGRAM:

• 14.00 Delavnica Strip - Deveta umetnost ni deveta briga.
Otroci bodo podrobneje spoznali umetnost stripa, kjer besedna in slikovna informacija sodelujeta na specifičen način, ki je za mlade zanimiv in privlačen. Skozi diskusijo poskušajo najti glavne značilnosti in posebnosti stripovske umetnosti, ter spoznati najpomembnejše slovenske stripovske ustvarjalce in se nato v izdelovanu stripa preizkusili tudi sami.

• 15.30 Lepopis: učna ura iz leta 1930. Pri učni uri lepopisja se učenci seznanijo s pomenom in vlogo lepopisja v šoli, osnove lepopisne pisave pa pridobijo s pisanjem lepopisnih črk s peresnikom in črnilom na učne liste pod budnim očesom gospodične učiteljice.

• 17.00 Izdelovanje prazničnih voščil - Vezenje voščilnic po starih motivih (delavnica vezenja). Udeleženci bodo spoznali osnove vezenja, kot so se ga učili v šoli nekdanjih dni. Slovenski šolski muzej hrani zanimive vzorce, ki bodo služili kot osnova za izdelavo prazničnih vočilnic. Delavnica po želji prehaja v delavnico kaligrafije, v kateri bodo udeleženci izdelano voščilnico opremili tudi z lepimi črkami.

• 18.30 Delavnica kaligrafije. Udeleženci se bodo spoznali z različnimi vrstami kaligrafskih peres in njihovo uporabo ter se z njimi preizkusili v pisanju prazničnih voščil. Delavnico vodi Marko Drpić.

 

 

 

 
prijavi se na novice
išči po strani
Slovenski šolski muzej
Plečnikov trg 1, 1000, Slovenija,
e-pošta: solski.muzej@guest.arnes.si,
telefon: +386 01/251-30-24 (uprava),
+386 01/251-31-27 (kustosi),
+386 01/251-31-63 (knjižnica)
Produkcija: Spletne rešitve Sloway