Uporabniške straniKošarica artiklovPošljite e-mailDodaj med priljubljene

Tiskovna konferenca - Po 115-letih obstoja ukinitev samostojnega Slovenskega šolskega muzeja

Spoštovani predstavniki medijev, sodelavci, prijatelji muzeja,
vabimo vas na tiskovno konferenco, ki jo sklicujemo ob predlogu sklepov vlade o izločitvi organizacijske enote Zavoda za šport RS Muzej športa in njeni pripojitvi k javnemu zavodu Slovenski šolski muzej ter sklep o ustanovitvi javnega zavoda Muzej šolstva in športa Republike Slovenije.

Tiskovna konferenca bo v petek, 6.9. ob 9.30 uri v prostorih muzeja.
...

Po 115-letih obstoja ukinitev samostojnega Slovenskega šolskega muzeja

V avgustu 2013, ko v Slovenskem šolskem muzeju praznujemo 115–letnico ustanovitve muzeja, smo bili zaposleni obveščeni o predlogu sklepov vlade, da se z ustanovitvijo novega javnega zavoda Muzej šolstva in športa R Slovenije, ukinja samostojni Slovenski šolski muzej, najstarejši specialni muzej na Slovenskem. Predlog je bil oblikovan brez javne razprave in brez sodelovanja strokovne javnosti, zaradi česar smo zaposleni v Slovenskem šolskem muzeju upravičeno zaskrbljeni.
Ker bi se v enovit zavod združili nekompatibilni področji, bi bile tako pod vprašajem vse dejavnosti, ki jih zaposleni opravljamo in so za zgodovino šolstva na Slovenskem ključnega pomena. Pri morebitni združitvi Slovenskega šolskega muzeja z Muzejem športa (ustanovljen leta 2000) se sprašujemo, kje in v čem bi bile pozitivne strani te združitve in predvsem, kaj bi s tem pridobila oba muzeja. Tako tradicija šolstva kot športa na Slovenskem sta izjemno bogati in raznoliki, zato si gotovo tudi v prihodnje zaslužita kvalitetnih strokovnih raziskav in muzejskih predstavitev. V Slovenskem šolskem muzeju izražamo zaskrbljenost, ker ni jasno, kakšne bi bile posledice za delovanje muzeja, ki je v javnosti že dobro uveljavljen in prepoznan.

Zaposleni in sodelavci Slovenskega šolskega muzeja
 
prijavi se na novice
išči po strani
Slovenski šolski muzej
Plečnikov trg 1, 1000, Slovenija,
e-pošta: solski.muzej@guest.arnes.si,
telefon: +386 01/251-30-24 (uprava),
+386 01/251-31-27 (kustosi),
+386 01/251-31-63 (knjižnica)
Produkcija: Spletne rešitve Sloway