Uporabniške straniKošarica artiklovPošljite e-mailDodaj med priljubljene

Brošura Pedagoška dejavnost 2015/2016

Spoštovane ravnateljice, ravnatelji, učiteljice in učitelji!

Šolsko leto je spet naokoli in pred vami je nov katalog muzejskih pedagoških programov
za šolsko leto 2015/2016. Pripravili smo ga z namenom, da vam bo v pomoč pri načrtovanju vašega dela ali vašega kakovostnega preživljanja prostega časa.

Posebej bi vas radi opozorili na letošnje novosti:

-          Ob razstavi Učilnica v naravi: šolski vrt včeraj, danes, jutri so vzklile in zacvetele nove delavnice, ki vsaka posebej ponuja svojstveno doživetje. Poskusite se lahko v ustvarjanju mandale iz semen, ob didaktičnih kartah spoznate zelišča na šolskem vrtu, posebno doživetje pa ponuja tudi veččutna delavnica na šolskem vrtu, ki je posebej pripravljena za skupine s posebnimi potrebami, sicer pa je primerna za vse obiskovalce.

-          Ste se kdaj vprašali, kaj sploh pomeni beseda šola? Veste, da ima tudi izraz mobilni telefon korenine v latinščini? Vse to in še več boste spoznali na novi latinski delavnici Svet antike, ki smo jo pripravili ob novi razstavi Lingua Latina.

-          Opozorimo naj tudi na vse šolske počitnice, med katerimi muzej vedno organizira raznovrstne delavnice za otroke in odrasle.V PRIPRAVI pa so tudi:

-          Delavnica: Zdravo življenje Osnovna vsebina: Udeleženci spoznajo pomen samostanskega zdravilstva skozi kratek zgodovinski pregled, se seznanijo z najvažnejšimi samostani, najvažnejšimi deli, avtorji in šolami. Spoznajo nekatere značilne zdravilne rastline, ki jih lahko prepoznajo v svojem domačem okolju in njihovo uporabo, hkrati pa se seznanijo s praktičnimi nauki za zdravo življenje, ki so vpeti tudi v pregovore in se seznanijo s Hipokratovo prisego. Delavnico pripravlja: Taja J. Gubenšek

-          Učna ura prirodologije (ali botanike, prirodopisa, poznavanja prirode in pouka o zdravju, spoznavanje narave) Narava, ki nas obdaja, skriva mnoge zanimivosti. Odkrivali so jih že stari učni načrti. Obudili jih bomo pri učni uri z novo vsebino.

-          Vožnja z ladjico po Ljubljanici…Po obisku Slovenskega šolskega muzeja ponujamo možnost organizirane vožnje z ladjo po Ljubljanici.


Pokličite nas, povprašajte po dodatnih informacijah ter si rezervirajte svoj termin! Vodstva po razstavah lahko kombinirate z učnimi urami ali muzejskimi delavnicami.

Prepričani smo, da bo predstavitev pedagoških dejavnosti v našem muzeju dobrodošel napotek pri načrtovanju vašega dela in da boste med njimi lahko izbrali take, ki so primerne za vaše učence oz. dijake.

Spremljajte nas na naši spletni www.ssolski-muzej.si,
veseli pa bomo vsake vaše aktivne udeležbe na Facebook, Twitter in Google straneh.

Veselimo se ponovnih in novih srečanj z vami in nasvidenje v Slovenskem šolskem muzeju!

Dokumenti
 • Dokument
 •  
  prijavi se na novice
  išči po strani
  Slovenski šolski muzej
  Plečnikov trg 1, 1000, Slovenija,
  e-pošta: solski.muzej@guest.arnes.si,
  telefon: +386 01/251-30-24 (uprava),
  +386 01/251-31-27 (kustosi),
  +386 01/251-31-63 (knjižnica)
  Produkcija: Spletne rešitve Sloway