Uporabniške straniKošarica artiklovPošljite e-mailDodaj med priljubljene

Odprtje razstave Šola - ključ za razvoj: šolarji Angole, Malavija in Gane

v četrtek, 24.3.2011 ob 18. uri.

 

 

Razstava Šola - ključ za razvoj: šolarji Angole, Malavija in Gane, Slovenski šolski muzej, Plečnikov trg 1, 1000 Ljubljana

24.3.2011 – 31.3.2012

Slovenski šolski muzej si z občasnimi razstavami prizadeva prikazati široko in raznovrstno področje šolstva in vzgoje tako na Slovenskem, kot tudi drugod po svetu. Afriški kontinent je nekaj posebnega. Zaradi njegove raznolikosti in pestrosti o eni sami Afriki preprosto ne moremo govoriti. Srečevanje z Afriko in njenimi številnimi posebnostmi tako zmeraj bistveno zaznamuje okolje, kjer se popotnik srečuje z ljudmi in spoznava njihovo posebno kulturo. Z namenom, da bi z vami podelili delčke naše izkušnje, je nastala razstava Šola – ključ za razvoj: šolarji Angole, Malavija in Gane.

Razstavo so pripravili trije vodiči Slovenskega šolskega muzeja. Temelji na njihovih lastnih izkušnjah, ki so jih neodvisno drug od drugega pridobili v okviru prostovoljnega dela v treh različnih afriških državah. Tomaž Gorenc je v okviru mednarodne salezijanske organizacije VIDES prostovoljno delo opravljal v Angoli, v mestu Benguela, kjer je v socialnem centru otroke, stare od 12 do 19 let, poučeval en mesec. Polona Logar je v Malaviju, v državni šoli v glavnem mestu Lilongwe, tri tedne poučevala otroke, stare od 9 do 15 let, pri tem pa je sodelovala z misijonarji, ki delujejo v Don Boscovem mladinskem centru. Tina Palaić je v Gani, v mestu Tamale, pod okriljem ganske organizacije CINORG (Children In Need Organization), šestletne otroke v državnem vrtcu poučevala tri tedne.

Razstava temelji na slikovnem gradivu, nadgrajujejo pa jo razstavljeni predmeti iz vseh treh držav. Spremlja jo tudi brošura, ki predstavlja neke vrste vodnik po razstavi, saj je v njej opisano šolstvo vsake izbrane države posebej in prostovoljna izkušnja avtorjev razstave.

Tina Palaić

 
prijavi se na novice
išči po strani
Slovenski šolski muzej
Plečnikov trg 1, 1000, Slovenija,
e-pošta: solski.muzej@guest.arnes.si,
telefon: +386 01/251-30-24 (uprava),
+386 01/251-31-27 (kustosi),
+386 01/251-31-63 (knjižnica)
Produkcija: Spletne rešitve Sloway